Strip Turnhout


Recensie

De inkt van toen (Mael & Bauza)

De collectie ‘Vrije Vlucht’ van Dupuis speelt niet meer de voortrekkersrol van twintig jaar geleden, maar ze presenteert nog regelmatig goed gemaakte stripromans voor een breed publiek. Tekenaar Mael vertrouwde eerder al het tweeluik ‘Miltons dromen’ aan het papier toe. Zijn nieuwe boek ‘De inkt van toen’, naar een scenario van de schier onbekende Bauza, is van een heel andere orde: het boek speelt in het oude Japan. De rondreizende kalligraaf Mohitsu staat centraal. Op het platteland ontdekt hij de jonge Atsuko, een bijzonder veelbelovend schilderstalent. Hij neemt haar onder zijn hoede, en neemt haar mee naar Edo (het oude Tokyo). Wat volgt is een ingetogen verhaal over vriendschap, vakmanschap en ambitie.

Mael is een uitstekend, wat ongepolijst tekenaar die vooral zijn pagina’s geweldig goed beheerst. Het is het tekenwerk dat de lezer bij de lurven vat, en hem meesleurt in dit trage, gestaag voortmeanderende verhaal, dat je best leest zoals je een album van Cosey leest. ‘De inkt van toen’ werkt alleen als de lezer het album gewoon laat gebeuren. (MG)

Mael & Bauza
‘De inkt van toen’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 80 blz., €15,50.
***

15 September 2010, 17:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina