Strip Turnhout


Recensie

De inkt van toen (Mael & Bauza)

De collectie ‘Vrije Vlucht’ van Dupuis speelt niet meer de voortrekkersrol van twintig jaar geleden, maar ze presenteert nog regelmatig goed gemaakte stripromans voor een breed publiek. Tekenaar Mael vertrouwde eerder al het tweeluik ‘Miltons dromen’ aan het papier toe. Zijn nieuwe boek ‘De inkt van toen’, naar een scenario van de schier onbekende Bauza, is van een heel andere orde: het boek speelt in het oude Japan. De rondreizende kalligraaf Mohitsu staat centraal. Op het platteland ontdekt hij de jonge Atsuko, een bijzonder veelbelovend schilderstalent. Hij neemt haar onder zijn hoede, en neemt haar mee naar Edo (het oude Tokyo). Wat volgt is een ingetogen verhaal over vriendschap, vakmanschap en ambitie.

Mael is een uitstekend, wat ongepolijst tekenaar die vooral zijn pagina’s geweldig goed beheerst. Het is het tekenwerk dat de lezer bij de lurven vat, en hem meesleurt in dit trage, gestaag voortmeanderende verhaal, dat je best leest zoals je een album van Cosey leest. ‘De inkt van toen’ werkt alleen als de lezer het album gewoon laat gebeuren. (MG)

Mael & Bauza
‘De inkt van toen’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 80 blz., €15,50.
***

15 September 2010, 17:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina