Strip Turnhout


Recensie

Sisco 1: Schiet alleen op bevel (Legrain & Chaumont)

Ik heb me laten wijsmaken dat er elke week heel wat mensen voor de buis gekluisterd zitten om series als ‘Witse’, ‘Flikken’ en andere ‘Aspe’-s te aanschouwen. Een verklaring voor dat verschijnsel heb ik nog steeds niet gevonden. Misschien toch die herkenbare Vlaamse klei en familiaire kneuterigheid? Objectief gezien moeten al deze Vlaamse krimi’s het namelijk serieus afleggen tegen hun Angelsaksische voorbeelden, zowel qua budget, verhaal als inkleding.

Hetzelfde gevoel had ik met deze ‘Sisco’: een zoveelste Alfa-, Killer- of Winchimitatie. Het verhaal leest lekker weg, daar niet van, maar na afloop vraagt een mens zich af ‘Had ik niet beter eerst de afwas gedaan?’, iets wat me bij eerder vermelde voorbeelden zelden overkomt. Een verhaal volgens het boekje dus, niet voor de annalen. (MS)

Thomas Legrain & Benoît Chaumont (Benec)
‘Sisco 1: Schiet alleen op bevel’, Lombard, 48 blz., €6,50.
**

22 September 2010, 16:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina