Strip Turnhout


Recensie

Sisco 1: Schiet alleen op bevel (Legrain & Chaumont)

Ik heb me laten wijsmaken dat er elke week heel wat mensen voor de buis gekluisterd zitten om series als ‘Witse’, ‘Flikken’ en andere ‘Aspe’-s te aanschouwen. Een verklaring voor dat verschijnsel heb ik nog steeds niet gevonden. Misschien toch die herkenbare Vlaamse klei en familiaire kneuterigheid? Objectief gezien moeten al deze Vlaamse krimi’s het namelijk serieus afleggen tegen hun Angelsaksische voorbeelden, zowel qua budget, verhaal als inkleding.

Hetzelfde gevoel had ik met deze ‘Sisco’: een zoveelste Alfa-, Killer- of Winchimitatie. Het verhaal leest lekker weg, daar niet van, maar na afloop vraagt een mens zich af ‘Had ik niet beter eerst de afwas gedaan?’, iets wat me bij eerder vermelde voorbeelden zelden overkomt. Een verhaal volgens het boekje dus, niet voor de annalen. (MS)

Thomas Legrain & Benoît Chaumont (Benec)
‘Sisco 1: Schiet alleen op bevel’, Lombard, 48 blz., €6,50.
**

22 September 2010, 16:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina