Strip Turnhout


Recensie

Taras Bulba (Kordey, Morvan, Vouleyzé & Gogol)

Het eerste deel van ‘Taras Bulba’, naar het beroemde verhaal van Gogol, heeft mooie tekeningen te bieden, maar vreemd genoeg maar weinig actie. Het is meer ‘voorbereiding op’. De twee zonen van de ouwe Kozak zijn net terug van de academie in Kiev. Volgens de ijzervreter die Taras is, kunnen ze daar niks geleerd hebben dat de moeite waard is: een Kozak leert alles wat hij nodig heeft in een goeie oorlog. Hij neemt ze dan ook terstond mee op tocht naar een troep collega’s, die hij zal kunnen overhalen de Polen weer eens duchtig onder handen te nemen. Maar dat laatste moet al wachten tot in deel twee.

Veel sfeerschepping dus in deze strip: zwaar eten en drinken, indrukwekkende poses van gespierde mannen in kikkerperspectief, stoere taal. Jean-Marie De Decker in Kozakije. Je voorvoelt wel dat het niet uitsluitend bij brulboeien en sabelslepen zal blijven. Een van de zonen heeft in Kiev namelijk een mooi meisje gezien, dat in het vervolg van het verhaal – dat weten we – haar rol nog zal spelen.  Maar dat vervolg mag best wat mee vaart en wat minder repetitie meekrijgen. Eindoordeel over een paar maanden, dus. (IV)

Kordey, Morvan, Vouleyzé & Gogol
‘Taras Bulba’, Silvester strips, 48 blz., €16,95.
***

22 September 2010, 15:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina