Strip Turnhout


Recensie

Legende van de scharlaken wolken 1: De stad die met de hemel spreekt (Tenuta)

Dat de Japanse strip de laatste jaren in ons taalgebied een serieus marktaandeel verworven heeft, zal niemand ontkennen. Dat we ook heel veel kaf tussen het mangakoren vinden, is ook geen these die op veel weerstand zal stuiten. Heel veel mangaka’s verdoezelen een schrijnend gebrek aan inspiratie door nog maar eens een weird monster of de zoveelste superheld op de argeloze lezer los te laten. In dat opzicht is deze ‘Legende’ gelukkig een verademing. Het is een mooi doorwrocht verhaal mét inhoud waarin de monsters een dienende rol spelen en dat teruggrijpt naar de meer klassieke Japanse manier van vertellen: heel poëtisch dus en rustig verder kabbelend als een beekje in een wat makke nazomer.

Groot was dan ook onze verbazing dat deze Tenuta helemaal geen Japanner blijkt te zijn. Nope, deze signore is Italiaan en heeft zich in het verleden vooral onledig gehouden met het tekenen van fantasykarakters. Een stripalbum dat leest als een haiku, maar mét een resem extra lettergrepen, dàt hadden we nog niet gehad. (MS)

Saverio Tenuta
‘Legende van de scharlaken wolken 1: De stad die met de hemel spreekt’, 48 blz., €14,95
***

15 September 2010, 17:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina