Strip Turnhout


Recensie

Het geheim van de Traction 22 (Marin & Van der Zuiden)

‘Het geheim van de Traction 22’ is een strip zonder pretenties. Een verhaaltje dat helemaal in de lijn ligt van klassieke avonturenstrips uit de Frans-Belgische school, met tekenwerk dat niet bepaald spectaculair te noemen valt maar naadloos aansluit bij de klassieke reeksen die in de jaren ’50 de sfeer van het weekblad Kuifje bepaalden. Centraal staat de jonge journaliste Margot, die (we spreken over 1959) als stagiaire bij een autoblad werkt. De male chauvinist pigs van de redactie halen een grap met haar uit. Ze krijgt als onderwerp voor haar eerste reportage de 22PK-versie van de Citroën Traction Avant . Een spookauto, waar men alleen van weet dat hij ooit ontworpen is. Margot vindt – tot verbijstering van haar collega’s – een spoor.

Soms loopt deze strip het risico meer een liefdesverklaring aan de Citroën Traction Avant te worden dan een doortimmerd verhaal. Maar het wordt met zoveel liefde, enthousiasme en toewijding gedaan, dat je als lezer toch meegezogen wordt in dit dartele avonturenverhaal. ‘Het geheim van de Traction 22’ is een verrassend charmant stripje met de nostalgische charme van een opgepoetste oldtimer. (ZS)

Olivier Marin & Emilio Van der Zuiden
‘Het geheim van de Traction 22’, Silvester, 48 blz., €14,95.
***

8 September 2010, 12:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina