Strip Turnhout


Recensie

Black Crow 1: De Bloedheuvel (Delitte)

Meneer Delitte is officieel schilder van de marine. Daarom zet meneer Delitte ook graag een ankertje achter zijn naam. En meneer Delitte tekent natuurlijk graag bootjes, heel schone bootjes zelfs, dat liet hij ons al zien in ‘Belem’ en ‘Tanatos’.

Meneer Delitte schrijft ook wel eens een scenariootje, liefst ook een waar een bootje in voorkomt. In ‘Black Crow’ staan dus heel veel bootjes, zoveel zelfs dat je je wel eens afvraagt wie nu de hoofdrol speelt in dit verhaal. Toch is ‘Black Crow’ geen schip, maar een halve indiaan, die in het Amerika van eind 18de eeuw de vuile klusjes mag opknappen voor de Engelsen en daar allesbehalve voor beloond wordt. Door te beginnen met een knoert van een flashforward omzeilt Delitte de clichés van dit wraakverhaal en op de valreep blijkt hij ons zelfs serieus op het verkeerde been gezet te hebben. Deze landrot zeilt dus met veel plezier mee naar een volgend deel. (MS)

Jean-Yves Delitte
‘Black Crow 1: De Bloedheuvel’, Glénat, 48 blz., €14,50.
***

15 September 2010, 17:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina