Strip Turnhout


Recensie

Black Crow 1: De Bloedheuvel (Delitte)

Meneer Delitte is officieel schilder van de marine. Daarom zet meneer Delitte ook graag een ankertje achter zijn naam. En meneer Delitte tekent natuurlijk graag bootjes, heel schone bootjes zelfs, dat liet hij ons al zien in ‘Belem’ en ‘Tanatos’.

Meneer Delitte schrijft ook wel eens een scenariootje, liefst ook een waar een bootje in voorkomt. In ‘Black Crow’ staan dus heel veel bootjes, zoveel zelfs dat je je wel eens afvraagt wie nu de hoofdrol speelt in dit verhaal. Toch is ‘Black Crow’ geen schip, maar een halve indiaan, die in het Amerika van eind 18de eeuw de vuile klusjes mag opknappen voor de Engelsen en daar allesbehalve voor beloond wordt. Door te beginnen met een knoert van een flashforward omzeilt Delitte de clichés van dit wraakverhaal en op de valreep blijkt hij ons zelfs serieus op het verkeerde been gezet te hebben. Deze landrot zeilt dus met veel plezier mee naar een volgend deel. (MS)

Jean-Yves Delitte
‘Black Crow 1: De Bloedheuvel’, Glénat, 48 blz., €14,50.
***

15 September 2010, 17:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina