Strip Turnhout


Recensie

Boelie en Kroepie Boemboem: avontuur in de 21ste eeuw (Bouden)

Als u wel eens een krant openslaat of andere media pleegt te volgen, dan zal het u ongetwijfeld niet ontsnapt zijn: Piet Pienter en Bert Bibber, de twee helden van Vlaamse stripgrootheid Pom, hebben een korte terugkeer gemaakt. Niet in een nieuw album uit de reeks, maar als gasten van ‘Avontuur in de 21ste eeuw’, de nieuwe strippastiche van Tom Bouden, bekend van onder meer ‘Flikkerzicht’ en als medewerker aan Hec Leemans’ ‘FC De Kampioenen’.

Dit tweede verhaal van Boelie en Kroepie Boemboem is meer een opeenvolging van grappen en gastoptredens van personages van andere Vlaamse tekenaars (meestal getekend door die tekenaars zelf), dan een zorgvuldig gecomponeerd album. Vooral een boek dus voor gevorderden, stripliefhebbers die alle verwijzingen en inside jokes kunnen plaatsen. Waarbij de aandacht vanzelfsprekend vooral op Piet Pienter en Bert Bibber wordt toegespitst, en het in het oog springt hoe dicht Bouden de stijl van tekenen van Pom benadert. (ZS)

Tom Bouden (e.v.a.)
‘Boelie en Kroepie Boemboem: avontuur in de 21ste eeuw’, Nouga, 32 blz., €6,95.
***

22 September 2010, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina