Strip Turnhout


Recensie

Boelie en Kroepie Boemboem: avontuur in de 21ste eeuw (Bouden)

Als u wel eens een krant openslaat of andere media pleegt te volgen, dan zal het u ongetwijfeld niet ontsnapt zijn: Piet Pienter en Bert Bibber, de twee helden van Vlaamse stripgrootheid Pom, hebben een korte terugkeer gemaakt. Niet in een nieuw album uit de reeks, maar als gasten van ‘Avontuur in de 21ste eeuw’, de nieuwe strippastiche van Tom Bouden, bekend van onder meer ‘Flikkerzicht’ en als medewerker aan Hec Leemans’ ‘FC De Kampioenen’.

Dit tweede verhaal van Boelie en Kroepie Boemboem is meer een opeenvolging van grappen en gastoptredens van personages van andere Vlaamse tekenaars (meestal getekend door die tekenaars zelf), dan een zorgvuldig gecomponeerd album. Vooral een boek dus voor gevorderden, stripliefhebbers die alle verwijzingen en inside jokes kunnen plaatsen. Waarbij de aandacht vanzelfsprekend vooral op Piet Pienter en Bert Bibber wordt toegespitst, en het in het oog springt hoe dicht Bouden de stijl van tekenen van Pom benadert. (ZS)

Tom Bouden (e.v.a.)
‘Boelie en Kroepie Boemboem: avontuur in de 21ste eeuw’, Nouga, 32 blz., €6,95.
***

22 September 2010, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina