Strip Turnhout


Recensie

Arq – Eerste Cyclus (Andreas)

Na jaren van uitverkochte delen en torenhoge prijzen presenteert Sherpa nu een aantrekkelijk geprijsde bundeling op boekformaat van de eerste cyclus van Andreas’ ‘Arq’-epos. Desondanks stijgen weer her en der pufjes op van misnoegde lezers die hun beklag doen over het kleinere formaat van dit album.  Het is altijd wat.

Wij kunnen niet anders dan blij zijn met deze mooie heruitgave van Andreas’ sterkste werk in jaren. De auteur van puzzelverhalen en kunstig geconstrueerde pagina’s laat zich hier volledig gaan in een verhaal waarin vijf personen plots samen in de mysterieuze nevenwereld Arq belanden. Andreas geeft nooit de volledige puzzel prijs, maar reikt voldoende elementen aan om het zoeken voldoening te geven.

In deze eerste van drie cycli geeft Andreas de verschillende personages elk een eigen achtergrond en laat hij een glimp zien van de organisatie die achter het hele gebeuren lijkt te zitten. Hij zet zijn pionnen meesterlijk uit en maakt ze klaar voor een schaakpartij die werkelijk alle kanten op kan. De emoties laat hij in zijn puzzels en constructies al te vaak achterwege. Daardoor blijft deze ‘Arq’ net iets te veel een geniale maar kille constructie. Dit boek staat wel garant voor heel wat puzzelplezier tijdens de komende winteravonden.  (MB)

Andreas
‘Arq – Eerste Cyclus’, Sherpa, 288 blz., €39,95.
***

7 September 2010, 13:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina