Strip Turnhout


Recensie

Spacedog (Dorgathen)

Een vertaling van een woordeloze strip? Het lijkt een overbodige oefening, maar we zijn maar wat blij dat deze strip nu ook makkelijk verkrijgbaar is in de Belgische stripwinkels. Het psychedelische sprookje van de Duitser Hendrik Dorgathen is een toepassing van de American Dream op een boerderijhond. Het beest vlucht naar de stad, en vindt onderdak bij een muzikant. Zoals de titel suggereert  komt de hond ook in de ruimte terecht. En daarna begint het pas helemaal op een LSD-trip te lijken, inclusief de donkere kantjes.

Dorgathen houdt er het hele boek lang een stevig tempo op aan, en slaagt er tegelijk in om vrij complexe boodschappen mee te geven in pictogrammen. In combinatie met een aparte tekenstijl, die dikke, donkere lijnen combineert met felle kleurvakken, zorgt dit ervoor dat ‘Spacedog’ van het begin tot het einde voor een dolle rit garant staat. (WLE)

Hendrik Dorgathen
‘Spacedog’, Bries, 64 blz., €9.
****

8 September 2010, 13:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina