Strip Turnhout


Recensie

Spacedog (Dorgathen)

Een vertaling van een woordeloze strip? Het lijkt een overbodige oefening, maar we zijn maar wat blij dat deze strip nu ook makkelijk verkrijgbaar is in de Belgische stripwinkels. Het psychedelische sprookje van de Duitser Hendrik Dorgathen is een toepassing van de American Dream op een boerderijhond. Het beest vlucht naar de stad, en vindt onderdak bij een muzikant. Zoals de titel suggereert  komt de hond ook in de ruimte terecht. En daarna begint het pas helemaal op een LSD-trip te lijken, inclusief de donkere kantjes.

Dorgathen houdt er het hele boek lang een stevig tempo op aan, en slaagt er tegelijk in om vrij complexe boodschappen mee te geven in pictogrammen. In combinatie met een aparte tekenstijl, die dikke, donkere lijnen combineert met felle kleurvakken, zorgt dit ervoor dat ‘Spacedog’ van het begin tot het einde voor een dolle rit garant staat. (WLE)

Hendrik Dorgathen
‘Spacedog’, Bries, 64 blz., €9.
****

8 September 2010, 13:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina