Strip Turnhout


Recensie

De 10 verboden van Cordelia (Ilah)

Alweer de tiende bundeling van de lotgevallen van Cordelia, zoals ze onder meer in de krant De Morgen staan. Cordelia zou je min of meer een Vlaams antwoord op Agnes van Peter Van Straaten kunnen noemen. Net als Agnes is Cordelia een (soms vrij neurotische) vrouw die steeds op zoek is naar haar plaats in de wereld, vooral in relatie tot de mannen in haar leven. Boekt ze daarbij vooruitgang? Ja, veel vooruitgang zelfs. Want niettegenstaande de inktzwarte cover van dit tiende deel, is Cordelia nog nooit zo gelukkig geweest, lijkt het wel. Van de (soms pointeloze) korte gags in dit boekje word je vrolijk op een manier zoals dat vroeger ook kon bij een stukje van Simon Carmiggelt. ‘De 10 verboden van Cordelia’ is een grote ode aan het kleine geluk, die duidelijk maakt dat niet alleen Cordelia, maar ook Ilah nog steeds vooruitgang boekt. (ZS)

Ilah
‘De 10 verboden van Cordelia’, Oogachtend, 72 blz., €9,50.
****
 

8 September 2010, 13:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina