Strip Turnhout


Recensie

Misschien/Nooit (Spaey & Legendre)

Veel zotter moet het niet worden. Nadat Enki Bilal eerder al een trilogie maakte die uit vier delen bestond, pakken tekenaar Kristof Spaey en scenarist Marc Legendre nu uit met een trilogie in twee delen. Beter gezegd: een trilogie in twee boeken, waarbij het eerste (nu verschenen) boek de eerste twee delen bevat. De ontknoping volgt dan later in het derde deel, het tweede boek dus (hebt u ‘m nog?). Het zal wel als een gimmick bedoeld zijn, maar het oogt toch ook een beetje onnozel. Het zal wel aan ons liggen.

In deze trilogie vertellen Spaey en Legendre het dramatische verhaal van Laura Dupin, die in handen valt van een duo gewetenloze misdadigers. In elk deel wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van een van de personages. Steeds dezelfde feiten dus, maar telkens vanuit een andere hoek. Een schrijver die drie keer dezelfde gebeurtenissen vertelt, moet over een heel goede plot beschikken om dat spannend te houden. In het tweede deel blijkt niet te zijn wat het in het eerste deel leek. De strip blijft daardoor onderhoudend, al blijft het afwachten of Legendre alles in het afsluitende deel mooi aan mekaar geknoopt krijgt. Het geheel wordt efficiënt in beeld gebracht, in een wat Amerikaans aandoende stijl, al oogt het allemaal nogal afstandelijk. ‘Misschien/Nooit’ is een muntstuk dat op zijn kant staat. Of het naar links of rechts valt, zal van de kwaliteit van het derde deel afhangen. (MG)

Kristof Spaey/Marc Legendre
‘Misschien/Nooit’, Oogachtend, 104 blz., €19.
***

6 September 2010, 16:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina