Strip Turnhout


Recensie

Atlantis experiment (Mosdi, Biglia & Colak)

Bij Geheimen uit het Vaticaan denken wij anno 2010 veeleer aan de strapatsen van priesters en misdienaars én de bijhorende doofpotoperaties dan aan een of ander eeuwenoud mysterie dat het daglicht niet mag zien. Uitgeverij Saga gaat nog steeds voluit voor de populaire catholic fantasy en verzorgt ook de Nederlandse vertaling van dit ‘Atlantis experiment’ uit de portfolio van de Franse uitgeverij Soleil. In die collectie zitten heel wat reeksen die best te pruimen zijn. Zo gaven we in deze periodiek o.m. al goeie scores aan ‘De drakenorde’ en ‘Het vijfde evangelie’. Over dit ‘Atlantis experiment’ zijn we echter minder te spreken, vooral omdat het verhaal nergens naartoe dreigt te gaan, ook al volgt de ontknoping van de eerste cyclus pas in het derde deel.

In deel 1 krijgen we te maken met twee personen die elkaar niet kennen en toch gelijkaardige visioenen blijken te hebben. In deel 2 krijgen we te maken met twee personen die elkaar niet kennen en toch gelijkaardige visioenen blijken te hebben. En in deel 3… (MS)

Thomas Mosdi, Stefano Biglia & Mirko Colak
‘Atlantis experiment’ (twee delen verschenen), Saga, 48 blz., €7,99 per deel.
**

22 September 2010, 16:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina