Strip Turnhout


Recensie

Kind van het onweer 3: Gejaagd door de storm (Bichebois & Poli)

Met dit derde deel wordt de eerste cyclus van deze fantasyreeks afgesloten: vanaf deel 4  zal ze in de rekken liggen als ‘Prins van het onweer’. Ook na herlezing van de nu voltooide cyclus weet ik nog steeds niet goed wat ik ermee aan moet. Het verhaal van scenarist Bichebois oogt in elk geval bekend: een vondelingetje wordt opgenomen in een jagersstam en komt door zijn speciale krachten regelmatig in de problemen. Niet echt een gegeven waar de vonken van afspatten. Gelukkig wordt alles bliksemsnel verteld zodat je toch de neiging hebt om alles in één trek uit te lezen. Poli weet hoe hij een degelijke tekening moet neerzetten en sommige platen benaderen de perfectie, maar we ontdekten toch net iets te veel onvolkomenheden: een litteken dat van plaats verwisselt, een dommekracht met een derde arm… Voorlopig geven we de auteurs nog het voordeel van de twijfel, maar cyclus nummer 2 zal toch net iets meer moeten knallen als dit nieuwe stripduo onze aandacht wil blijven trekken. (MS)

Manuel Bichebois & Didier Poli
‘Kind van het onweer 3: Gejaagd door de storm’, Daedalus, 56 blz., €15,95.
***

6 September 2010, 16:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina