Strip Turnhout


Recensie

Duisternis 1: Ioen (Bec & Iko)

Draken in uwen hof… je zult er maar mee opgescheept zitten. Koning Kirgräd en zijn generaals doen verwoede pogingen om het rijk te beschermen tegen die vliegende schepsels, maar lijken daar vooralsnog niet in te slagen. De oude sagen melden dat de langverwachte verlosser eindelijk op komst is.

Christophe Bec is zich met reeksen als ‘Bunker’ en ‘Heiligdom’ meer en meer aan het ontpoppen als dé scenarist van populaire fantasyreeksen. Meestal weet de man ook wel een origineel scenariootje uit zijn mouw te schudden, maar in deze nieuwe reeks heeft hij gewoon wat film- en stripklassiekers door de mangel gehaald. Zo herkenden we o.m. wel enkele scènes uit de drakenfilm ‘Reign of fire’ en uit (nog maar eens) ‘Lord of the rings’ en maakte hij een geslaagde remake van de legendarische boogschutterswedstrijd uit het klassieke ‘Thorgal’-album nummer 9. En dan zouden we het messiasthema uit het bestlopende boek aller tijden nog vergeten (nee, niet de Ikeacatalogus, dat andere…). Gelukkig leidt dit tot een geslaagd geheel dat veel meer is dan de som der delen.

Grote verrassing hier is de Italiaanse tekenaar Iko die niet alleen indrukwekkende Gigeriaanse decors weet neer te zetten, maar de personages ook van een geloofwaardig smoelwerk weet te voorzien. Yves Swolfs en Steven Dupré hebben er een geduchte concurrent bij. (MS)

Christophe Bec & Iko
‘Duisternis 1: Ioen’, Daedalus, 48 blz., €16,95.
***

24 September 2010, 08:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina