Strip Turnhout


‘De Terugkeer’ brengt de geschiedenis van Indonesië in strip

Het stripalbum ‘De Terugkeer’, getekend door Eric Heuvel op scenario van Ruud van der Rol, gaat over de geschiedenis van Indonesië voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het educatieve album wordt als Nationaal Geschenk onder honderdduizenden derdeklassers van de Nederlandse middelbare scholen verspreid.

Striptekenaar Eric Heuvel en scenarist Ruud van der Rol maakten het educatieve stripboek op vraag van het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek (IHCB) die met dit initiatief vooral de jongeren wil informeren over de Nederlandse en Indonesische geschiedenis en de gevolgen hiervan voor de Nederlandse samenleving. De educatieve versie van ‘De Terugkeer’, die naar de scholen wordt gestuurd, bevat dan ook een apart katern met bronmateriaal waarin thema’s uit de strip worden uitgediept. De Nederlandse auteurs Heuvel en van der Krol zijn met deze strip niet aan hun proefstuk toe. Eerder maakten ze, in opdracht van de Anne Frank Stichting, de educatieve strips ‘De Ontdekking’ en ‘De Zoektocht’, waarin ze de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht brachten.

Het album ‘De Terugkeer’ wordt uitgegeven door de Nederlandse uitgeverij L en ligt vanaf deze week in de winkel.

29 September 2010, 10:58 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina