Strip Turnhout


De terugkeer van ‘Steven Sterk’

'Steven Sterk' getekend door Jean-Marc Krings.

De reeks ‘Steven Sterk’ van Peyo, de geestelijke vader van ‘De Smurfen’, beleeft binnenkort een korteterugkeer. Jean-Marc Krings, de tekenaar die ook voor een heropleving zorgt van de stripserie ‘De Sliert’, werd gevraagd om de avonturen van de sterkste jongen op aarde te tekenen. Voor het scenario zorgt Dugomier, de scenarist van o.a. ‘De duivels van Alexia’.

Steven Sterk, de slimme, beleefde jongen met zwarte muts en rode sjaal, zou tussen 1960 en 2004 13 avonturen beleven. Het klein Jerommeke wiens kracht verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer hij verkouden is, werd verzonnen door Peyo. Na diens overlijden nam zijn zoon Thierry Culliford de reeks over. Er zouden uiteindelijk nog 6 albums verschijnen. De korte comeback van ‘Steven Sterk’ komt er op vraag van de redactie van het striptijdschrift Spirou die de 50ste verjaardag van de stripheld in de kijker wil zetten. Dat de Belgische tekenaar Jean-Marc Krings gevraagd werd om de reeks nieuw leven in te blazen, verrast niet. De tekenaar die eerder al de reeks ‘Violine’ tekende, blijkt een echte kameleon te zijn en slaagt er erg goed in om de sfeer van de vroegere, humoristische avonturenstrips op te roepen. Dat bewijst hij al met de terugkeer van ‘De Sliert’ en ook zijn pagina’s voor ‘Steven Sterk’ moeten niet onderdoen voor het origineel.

Het vier pagina’s tellende verhaal dat in november in Spirou verschijnt, werd getekend op scenario van Dugomier. De Belgische tekenaar, in het echte leven Vincent Lodewick genoemd, schreef al scenario’s voor bekende reeksen als ‘Muriël en Schroefje’ en ‘De demonen van Alexia’ maar kan ook al teren op scenario-ervaring bij de ‘Steven Sterk’-reeks. Hij assisteerde Peyo voor ‘Overval op het witte doek’, een album dat in 1993 bij Le Lombard verscheen. Of deze reeks door dit initiatief een doorstart zal kennen, is nog niet geweten. De vier pagina’s, hier in schetsvorm te zien, zullen in november in Spirou verschijnen.

10 September 2010, 10:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina