Strip Turnhout


Recensie

Les souvenirs de Mamette: 1. La vie aux champs (Nob)

Verschillende mensen hebben in de kolommen van dit blad al de lof gezongen van ‘Mamette’, het heerlijke stripje over een grootmoeder die in het midden van de stad woont. Of het naar analogie met ‘De jonge jaren van Blueberry’ is, weten we niet, maar in ‘Les souvenirs de Mamette’ keren we terug naar de kindertijd van Mamette. In dit eerste album (uitgevoerd op romanformaat) trekken we met haar naar haar grootouders op het platteland.

Wie zich aan een vrolijk, bijna pastoraal verhaaltje verwacht, komt bedrogen uit. Mamette blijkt een bij momenten dramatische jeugd gehad te hebben. Maar ook in dit mooi, opnieuw ook prachtig ingekleurde boek vielen wij weer als een blok voor de charmes van Mamette. Een mens zou er nostalgisch van worden naar een tijd die hij nooit heeft meegemaakt. (TH)

Nob
‘Les souvenirs de Mamette: 1. La vie aux champs’, Glénat, 90 blz., €9,40.
(Franstalig)
****

6 October 2010, 16:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina