Strip Turnhout


Recensie

Box (Mounier)

Pfjoew, lang geleden dat we nog zoveel verschillende genres in één stripreeks zijn tegengekomen: spionage, oorlog, detective, magisch-realisme, erotiek… U vraagt, Mounier draait wel. Toch slaagt de scenarist er wonderwel in om al die verhaallijnen in de richting van een of andere climax te leiden in het nog te verschijnen derde deel, ook al moet je er serieus met je gedachten bijblijven. Mounier brengt dit alles bovendien heel blits in beeld, maar mist toch de strakke lijnvoering van genregenoten als Philippe Francq (‘Largo Winch’) of William Vance (‘XIII’).

Alles draait rond een mysterieuze kist (die door de witteboorden van dienst gemakshalve ‘the box’ genoemd wordt) die een vreemde uitwerking heeft op de mensen in haar onmiddellijke omgeving en dus de contraspionage van de VS heel wat kopzorgen bezorgt. Tel daar nog de voorspellende dromen van stripteaseuse Erica bij en je kunt al wel ongeveer raden welke richting het verhaal uitstormt. Bij momenten zou je je haast in een aflevering van ‘24’ wanen, maar jammer genoeg wel een uit seizoen 7… (MS)

Alain Mounier
‘Box’ (twee delen verschenen), Saga, 48 blz., €7,99 per deel.
***

6 October 2010, 16:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina