Strip Turnhout


Recensie

De Janitor 3: De geesten van Porto Cervo (Boucq & Sente)

Nooit gedacht dat werken voor het Vaticaan spannend kon zijn. Tekenaar François Boucq en scenarist Yves Sente bewijzen met hun reeks ‘De Janitor’ het tegendeel. Ze vertellen het verhaal van de jonge janitor Vince, een soort geheim agent die deel uitmaakt van een occulte cel bij de inlichtingendienst van het Vaticaan. Dat maakt echter geen heilige van Vincenzo – al laat hij een jonge dief wel lopen – die in dit derde album naar Porto Cervo in Sardinië reist waar de plaatselijke pastoor, een gepassioneerd ornitholoog, het tijdelijke voor het eeuwige verruilt nadat ie wat vreemde bezigheden op een nabij gelegen jacht op digitale wijze wist vast te leggen. Bij de moord op de iets té nieuwsgierige pastoor werd echter ook zijn computer ontvreemd. Redelijk vervelend want die computer geeft toegang tot Cognitio, de machtige zoekmachine van de inlichtingendienst van het Vaticaan. Tijd voor Vince om orde op zaken te gaan stellen.

Een verhaal dat lijkt verder te kabbelen maar je toch steeds alert houdt door een plotse actiescène. De nieuwsgierigheid wordt opgewekt door Vinces levensverhaal dat hij opdist aan de knappe journaliste miss Pride. De ontmoeting met zijn tweelingbroer op het eerder vernoemde jacht maakt meteen een lekkere teaser om nu al reikhalzend en vooral biddend naar het volgende deel uit te kijken. Topkwaliteit. (KM)

François Boucq & Yves Sente
’De Janitor 3: De geesten van Porto Cervo’, Dargaud, 48 blz., €13,50.
****

6 October 2010, 16:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina