Strip Turnhout


Recensie

Verborgen ramp (Bongers)

Diverse media schreeuwden moord en brand toen bekend werd dat de Europese gemeenschap  €300 000 uitgetrokken had om een strip rond ontwikkelingshulp te financieren én gratis te verspreiden in diverse EU-landen. Door deze polemiek zouden we haast vergeten dat Vlaming Erik Bongers een uiterst leesbare educatieve strip heeft gemaakt zonder in ‘Oom Wim’-achtige dreinerigheid te vervallen. OK, echt veel heeft het verhaal over een humanitaire ramp in het fictieve Borduvia niet om het lijf, maar misschien heeft een strip in dit geval wel meer impact dan de zoveelste flyer of website. Omdat de strip naast het Nederlands ook nog verkrijgbaar is in Frans, Engels, Duits en Italiaans, is dit heel laagdrempelig materiaal voor de gemiddelde leerkracht uit het middelbaar onderwijs. Het album is bovendien niet alleen in fysieke vorm te verkrijgen, je kunt het ook downloaden in pdf-formaat. Alle informatie kun je vinden op http://bookshop.europa.eu/uri?target=EUB. Allen daarheen. (MS)

Erik Bongers
‘Verborgen ramp’, Europese Unie, 40 blz., gratis.
***

6 October 2010, 16:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina