Strip Turnhout


Het Parool biedt striptekenaars excuses aan voor stripvrijplaats

Het Parool plaatste een nieuwe oproep waarin duidelijk gesteld wordt dat er geen financiële vergoeding voorzien is.

De Nederlandse krant Het Parool was verleden week de kop van Jut bij tal van professionele striptekenaars door hun oproep naar een vervanger voor de binnenkort te verdwijnen strip ’The Argyle Sweater’. Vooral het feit dat er geen betaling voor het stripwerk voorzien werd, stuitte de tekenaars tegen de borst. De krant reageerde op de aantijgingen, via de website van Michael Minneboo, bij monde van hoofdredactrice Barbara van Beukering die de oproep misleidend noemt en daarvoor haar excuses aanbiedt. Een nieuwe oproep werd in Het Parool geplaatst, met duidelijke vermelding dat er geen financiële vergoeding tegenover staat, en afgelopen weekend werd door art director John Koning de bedoeling van de stripvrijplaats uitgebreid toegelicht.

“Het leek ons een aardig idee lezers de kans te geven die plek tijdelijk op te vullen”, legt John Koning uit in Het Parool. “En daar is het misgegaan: door het woord cartoonisten werd de indruk gewekt dat we professionele striptekenaars zochten die gratis hun werk leverden.” Met de nieuwe oproep, waarin duidelijk gesteld staat dat er geen betaling tegenover staat, tracht de Nederlandse krant het ontstane misverstand uit de wereld te helpen. “Het blijft een tijdelijke actie”, benadrukt de art director van Het Parool nog. “Er komt op deze plek uiteindelijk weer een echte strip.”

6 October 2010, 10:24 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina