Strip Turnhout


‘Largo Winch’-tandem te gast op Antwerpse Boekenbeurs

De Franstalige cover van 'Zwarte zee'.

Op 11 november verschijnt ‘Zwarte Zee’, het zeventiende album alweer uit de succesreeks ‘Largo Winch’. De Nederlandse versie verschijnt daarmee zelfs welgeteld één dag voor het Franstalige origineel. Om het nieuwe album voor te stellen (en naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de strip) komen de bedenkers van de reeks op 11 november naar de Antwerpse boekenbeurs: successcenarist Jean Van Hamme (ook de man achter onder meer ’Thorgal’ en ’XIII’) en tekenaar Philippe Francq.

Naar aanleiding van hun aanwezigheid organiseert de uitgever een groot publieksinterview op de Boekenbeurs. Onder leiding van hun Nederlandstalige uitgever, Alexis Dragonetti, treden de twee stripmakers in dialoog met hun fans. Letterlijk, want vooraf kan iedereen via een grote wedstrijd een unieke vraag bedenken voor het auteursduo. De 100 beste, origineelste of meest verrassende vragenstellers, vallen tweemaal in de prijzen: ze krijgen een kaartje voor de Boekenbeurs, een persoonlijke uitnodiging om het publieksinterview bij te wonen plus een ticketje voor een gelimiteerde signeersessie van de nieuwste ‘Largo Winch’ door de auteurs.  Wie kans wil maken op dit pakketje, mailt zijn vraag naar largo.winch@ballonmedia.com. En met een beetje geluk wordt je vraag natuurlijk ook aan Francq en Van Hamme gesteld.

Het publieksinterview (dat voor iedereen toegankelijk is) vindt plaats in een zaaltje met een capaciteit van 200 personen. Het precieze uur wordt later nog bekendgemaakt.

6 October 2010, 16:07 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina