Strip Turnhout


Nieuwe stripreeks voor ‘Plunk’-tekenaar Luc Cromheecke

Preview van de nieuwe stripreeks 'Total lost' van Luc Cromheecke op scenario van Sti.

De Vlaamse stripauteur Luc Cromheecke, bekend van reeksen als ‘Plunk’, ‘Tom Carbon’ en ‘Taco Zip’, start over enkele weken in het Franstalige stripmagazine Spirou een nieuwe stripreeks. ‘L’île Carrément Perdue’, dat in het Nederlands de titel ‘Total lost’ krijgt, wordt getekend door de Antwerpse tekenaar op scenario van de Fransman Sti, pseudoniem voor Ronan Lefebvre. De Nederlandstalige versie zal waarschijnlijk in het Nederlandse stripblad Eppo verschijnen.

Lezers van Spirou zullen binnen enkele weken het eerste introducerende deel van de nieuwe strip van Cromheecke kunnen lezen. “‘L’île Carrément Perdue’ gaat over een eiland, meer bepaald de eerder onfortuinlijke avonturen van een schipbreukeling en zijn hond. Het zijn korte, grappige verhaaltjes van 3 à 4 pagina’s die doorlopend een lang verhaal vormen”, vertelt de tekenaar. Voor de strip gaat hij in zee met tekenaar en scenarist Sti, die met ‘Tony Rabbit’ (niet in het Nederlands verschenen – nvdr.) een eigen stripreeks heeft lopen. “In Angoulême liep ik, in mijn Plunkpak, de tekenaar en scenarist Sti tegen het lijf”, gaat Cromheecke verder. ”Hij zat by the way zelf in een konijnenpak promotie te maken voor zijn waanzinnig gekke strip ‘Tony Rabbit’. De wederzijdse bewondering voor elkaars werk heeft ons de handen in mekaar doen slaan.” Het resultaat is voor de Nederlandstalige lezers binnenkort misschien ook te bewonderen in het stripblad Eppo. ‘Total lost’ zal dan broederlijk naast ‘Tom Carbon’ en ‘Plunk’, twee andere reeksen van Cromheecke, in het tweewekelijkse stripmagazine staan.

27 October 2010, 12:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina