Strip Turnhout


Por dios, een nieuw stripmagazine ziet het licht

Rob Van Bavel, de man achter het tweewekelijks stripblad Eppo, start vanaf november 2010 met een nieuw magazine. Het stripblad krijgt de naam Por Dios, naar de lijfspreuk van het voormalige stripweekblad Pep ‘Por dios! Wat een blad!’, dat van 1962 tot 1975 verscheen. Por dios zal complete verhalen bevatten van o.a. Pep-coryfee ’De Generaal’, geschreven en getekend door de in 2003 overleden Nederlandse stripmaker Peter De Smet.

“Er komt inderdaad een nieuw blad aan dat Por Dios gaat heten”, bevestigt Rob Van Bavel aan onze redactie. “Deze glossy zal 4,95 euro kosten, telt 68 pagina’s en het eerste nummer ligt op 2 november in de winkel. Por Dios bevat o.a. complete verhalen van ‘Storm’, ‘De Generaal’, ‘Familie Fortuin’, ‘Soeperman’ en ‘Agent 327′, naast gags van ‘Elsje’ en ‘Stampede’.” Het blad dat de stripsterren uit het legendarische, Nederlandse stripweekblad Pep en de nieuwe sterren uit het stripfirmament verzamelt, zal maandelijks verschijnen. “Voor de rest hul ik me nog even in zwijgen. Anders heb ik zelf geen nieuws meer te brengen in Eppo. De website PorDios.nl is vanaf woensdag online”, besluit Van Bavel.

Het grootste deel van de verhalen die in Por Dios zullen worden afgedrukt, verschenen indertijd in de stripbladen Pep, Eppo en Eppo/Wordt Vervolgd. Het merendeel werd nooit in een albumopgenomen.

5 October 2010, 11:14 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina