Strip Turnhout


60 Nederlandstalige literaire klassiekers verstript

Afgelopen weekend werd op de Utrechtse Kunststripbeurs het boek ‘Mooi is dat!’ gepresenteerd. Het boek bundelt het werk van 57 striptekenaars uit Nederland en België die een boek, gedicht of toneelstuk uit de Nederlandstalige literatuur hebben verstript op één pagina.

De verstripping van literaire klassiekers is al een aantal jaren populair in de stripwereld. Vlaggendrager van het genre is Dick Matena – ook aanwezig in deze bundeling - die met de verstrippingen van ‘De Avonden’ van Gerard Reve en ‘Kaas’ van Willem Elsschot de literaire wereld kennis liet maken met het stripgenre. De striptekenaars die gevraagd werden hun interpretatie te geven van een literaire klassieker kregen echter een zware beperking opgelegd. Het gekozen boek moest in één pagina samengevat worden. Het resultaat van deze denkoefening kan u nu lezen in de bundeling ’Mooi is dat!’, die meteen een kleine staalkaart meegeeft van wat Nederland en Vlaanderen aan jong en oud striptalent te bieden heeft.

‘Mooi is dat!’ is een initiatief van de Nederlandse stripintendant bij het Fonds BKVB, Gert Jan Pos.  Op 13 november 2010 opent in de Openbare Bibliotheek Amsterdam een rondreizende tentoonstelling met de pagina’s uit het boek, aangevuld met originelen en voorbereidende schetsen van de tekenaars.  De expo zal binnenkort ook te zien zijn in het Belgisch Stripcentrum in Brussel.

9 November 2010, 16:04 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina