Strip Turnhout


Recensie

Nero (vijf nieuwe deeltjes – Marc Sleen)

Bij Standaard Uitgeverij zijn in de reeks miniboekjes-met-harde-kaft de volgende vijf ‘Nero’-albums verschenen: van ‘De Wallabieten’ tot ‘Mama Kali’. Chronologisch bevinden we ons in de jaren 1968-1969. In totaal staat de teller nu op 16, maar vreemd genoeg ontbreekt nummer 14 in de rij. Volgens de bibliografie zou dat ‘Nero tegen de FFF’ moeten zijn. De uitgever heeft er zeker een uitleg voor. (‘Nero tegen de FFF’ werd een paar jaar geleden al op hetzelfde formaat uitgegeven – nvdr)

En het dient gezegd: het zijn keurige uitgaven. Wie houdt van mooie rijtjes in de boekenkast, krijgt hier waar voor zijn geld. De sterkste verhalen zijn het misschien wel niet (vergeleken met bijvoorbeeld ‘De rode keizer’, ‘De negen peperbollen’, ‘De groene Chinees’), maar ze blijven best leesbaar. Daar zorgt bij Sleen altijd weer die onvervalst Vlaamse humor voor.

In serie lezen zoals wij hebben gedaan is bovendien niet helemaal eerlijk: zo komen de trucs uiteraard iets te duidelijk bovendrijven. De uitvindingen van Adhemar (raket, zweefhelm, kleurige pillen, maanlander), Tuizentfloot als stoorzender, kapitein Oliepul als deus ex machina, we kennen ze onderhand wel, maar Sleen is handig genoeg om ze acceptabel te maken. Een paar fijne uurtjes wachten de lezer. (IV)

Marc Sleen
‘Nero’ (vijf nieuwe deeltjes), Standaard Uitgeverij, 32 tot 40 blz., €6,95 per deeltje.
***

28 November 2010, 22:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina