Strip Turnhout


Recensie

H.M.S. 5: De piraten (Roussel & Seiter)

Met dit vijfde deel zijn we ondertussen al aan de derde cyclus van de avonturen rond de roemruchte Engelse Navy. Dokter Fenton moet deze keer onderzoeken wat er gebeurd is met het schip ‘Gloucester’ en haar bemanning. We krijgen dan een niet al te klassiek piratenverhaal voorgeschoteld, waarin het niet altijd gemakkelijk is om uit te maken wie nu de goeien in het verhaal zijn. Een politiek correcte kaperkapitein, het is zo eens iets anders.

Seiter (‘Fog’) is historicus van opleiding en getroost zich altijd de nodige moeite om zijn verhalen te larderen met de nodige saillante details. Tekenaar Roussel weet heel goed hoe hij de sfeer uit die dagen in beeld moet brengen (zijn sterfscène op p. 28 is ronduit huiveringwekkend), maar schiet jammer genoeg wat tekort bij het uittekenen van de personages, die zo nogal eens onderling inwisselbaar lijken. Zo moet deze reeks nipt de duimen leggen voor andere wateravonturen zoals ‘De Havik’ (Pellerin) of een ‘Bruce J. Hawker’ (Vance). (MS)

Johannes Roussel & Roger Seiter
‘H.M.S. 5: De piraten’, Casterman, 48 blz., €6,25.
***

23 November 2010, 22:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina