Strip Turnhout


Recensie

De killer: Integraal 1 (Jacamon & Matz)

Als u denkt dat u het wel gehad hebt met huurmoordenaars als hoofdpersonages in films, romans en strips, dan raden we u aan alsnog deze eerste bundeling van ‘De killer’ (ze bevat de eerste drie albums uit de reeks) in huis te halen. Deze strip van het duo Luc Jacamon en scenarist Matz (ook bekend van de in de verkoop wat minder succesvolle serie ‘De cycloop’) is van het beste wat er de voorbije jaren in het genre op de markt werd gebracht. Dat heeft met zowel het scenario te maken, als met de manier waarop het in beeld is gebracht. Het in wezen wat afgedragen gegeven van een contract killer krijgt hier een nogal grondige make-over. De ingrediënten van het verhaal zijn niet wezenlijk anders dan die van andere strips, romans of films uit het genre (huurmoordenaar kent de identiteit van de mensen die hij moet ombrengen niet; wat is de impact op ’s mans privé-leven?), maar er wordt hier wel een bijzonder lekkere plat de résistance mee gemaakt. De strip overleeft de overgang naar een kleiner (roman)formaat moeiteloos. Zelden ook een film noir gelezen die op zo’n kleurrijke manier in beeld werd gebracht. (TH)

Jacamon & Matz
‘De killer: Integraal 1’, Casterman, 184 blz., €19.
****

23 November 2010, 20:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina