Strip Turnhout


Recensie

Hard Times (Martin & Antunes)

De Amerikaanse crisis van de jaren twintig, dat was nog eens échte crisis. Banken hadden geen geld, huisvaders geen werk, gezinnen geen eten en kinderen geen dak boven hun hoofd. Bovendien waren agenten een stuk corrupter, de zuiderlingen veel racistischer en de dienstverlening van de spoorwegen ondermaatser. Tegen die achtergrond speelt ‘Hard Times’ zich af. We volgen Tom, die als een soort Rode Ridder van de Grote Depressie aan een helse roadtrip begint, zonder goed te weten wat hij eigenlijk zoekt.

Scenarist Martin schuwt in deze queeste de clichés niet, maar hij houdt er zo’n vaart in dat ze de ruimte niet krijgen om te storen. ‘Hard Times’ heeft ondanks de inspiratieloze titel zijn plek in de collectie Vrije Vlucht zeker meer dan verdiend. (WLE)

Jaime Martin & Wander Antunes
‘Hard Times’, Dupuis (Collectie Vrije vlucht), 80 blz., €15,50.
***

30 November 2010, 16:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina