Strip Turnhout


Recensie

Mijn brein hangt op z’n kop (Heatley)

In zijn debuutalbum bundelt David Heatley in vijf hoofdstukken de verhalen die hij de afgelopen jaren in delen publiceerde op zijn website. Hij heeft zijn grafische memoires met extreem veel eerlijkheid en openheid weergegeven. De seksuele experimenten uit zijn jeugd, de wisselvallige relatie met zijn eigen en andermans huidskleur, en ook de problematische verhouding met zijn ouders geven aanleiding tot minutieus volgetekende pagina’s die keer op keer verder en dieper gaan. Heatleys doorgedreven analyse van zijn geest stelt de lezer  serieus op de proef. David Heatley heeft ook al muziek op zijn palmares staan en levert regelmatig illustraties voor vooraanstaande Amerikaanse publicaties zoals The New Yorker.

Toch werkten zijn priegelig volgetekende vakjes na enkele bladzijden al op onze zenuwen en bleef het tijdens het lezen van het album de hele tijd een opgave om vol te houden. De bekentenissen volgden elkaar wat al te snel op om te blijven boeien. De auteur toont met dit album zeker zijn talent als verteller met een goed gevoel voor het raak typeren van karakters. Hopelijk slaagt hij er in om in nieuw werk het al te persoonlijke beter te overstijgen. (MB)

David Heatley
‘Mijn brein hangt op z’n kop’, Oog & Blik/De Bezige Bij, 128 blz., €29,90.
**

23 November 2010, 22:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina