Strip Turnhout


Recensie

Mijn brein hangt op z’n kop (Heatley)

In zijn debuutalbum bundelt David Heatley in vijf hoofdstukken de verhalen die hij de afgelopen jaren in delen publiceerde op zijn website. Hij heeft zijn grafische memoires met extreem veel eerlijkheid en openheid weergegeven. De seksuele experimenten uit zijn jeugd, de wisselvallige relatie met zijn eigen en andermans huidskleur, en ook de problematische verhouding met zijn ouders geven aanleiding tot minutieus volgetekende pagina’s die keer op keer verder en dieper gaan. Heatleys doorgedreven analyse van zijn geest stelt de lezer  serieus op de proef. David Heatley heeft ook al muziek op zijn palmares staan en levert regelmatig illustraties voor vooraanstaande Amerikaanse publicaties zoals The New Yorker.

Toch werkten zijn priegelig volgetekende vakjes na enkele bladzijden al op onze zenuwen en bleef het tijdens het lezen van het album de hele tijd een opgave om vol te houden. De bekentenissen volgden elkaar wat al te snel op om te blijven boeien. De auteur toont met dit album zeker zijn talent als verteller met een goed gevoel voor het raak typeren van karakters. Hopelijk slaagt hij er in om in nieuw werk het al te persoonlijke beter te overstijgen. (MB)

David Heatley
‘Mijn brein hangt op z’n kop’, Oog & Blik/De Bezige Bij, 128 blz., €29,90.
**

23 November 2010, 22:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina