Strip Turnhout


Recensie

De Balling 1: De last van onze overwinningen (Tarumbana & Henscher)

In 2008 wist scenarist en gameontwikkelaar Henscher ons niet echt te overtuigen met zijn ‘Heer van de messen’, ook al had dat dan vooral te maken met de statische tekenstijl van zijn compaan Ronde. Voor deze ‘Balling’ zocht en vond hij een nieuwe partner-in-crime in Brusselaar Tarumbana die met dit album zijn stripdebuut maakt.

Het verhaal is deze keer een geslaagd ratjetoe van bekende voorbeelden. Henscher haalt zelf nogal graag de Clint Eastwood-film ‘Unforgiven’ aan, maar wij herkenden ook de Roelandsage, Arthur & Lancelot en zeker ook ‘Klaagzang van de verloren gewesten’, waar gelijkaardige thematieken naar voren geschoven worden. Een jarenlange vete tussen een koning en zijn belangrijkste ridder dient ook hier als kapstok om heel wat actie en een snuifje tovenarij aan op te hangen.

Tarumbana’s stijl is duidelijk schatplichtig aan Rosinski, ook al worden alle tekeningen met de computer gemaakt. Hier en daar moeten nog wat punten op de i gezet worden, maar dit is niettemin een veelbelovende start van een nieuwe (driedelige?) reeks. (MS)

Stacy Tarumbana & Henscher
‘De Balling 1: De last van onze overwinningen’, Le Lombard, 59 blz., €8,95.
***

30 November 2010, 16:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina