Strip Turnhout


Recensie

Sisters 2: Zo doen wij dat! (William & Cazenove)

Tot de vaststelling komen dat vrouwen amper strips lezen, is een makkie.  Waarom dat zo is, lijkt dan weer moeilijker te achterhalen. In plaats van energie te steken in een verklaring die geen mens verder helpt, smijten uitgeverijen de markt vol met strips die net dat bijna onontgonnen terrein trachten te veroveren. ‘Mooie Navels’ en ‘Tamara’ zijn recente voorbeelden van vrij succesvolle pogingen om lezende tienermeisjes te bereiken. Ook de gagstrip ‘Sisters’ mogen we in hetzelfde bedje stoppen. De zussen Wendy en Marine kunnen elkaar het merendeel van de tijd met huid en haar opvreten. Licht ontvlambaar zijn ze en dat is ook te merken aan de dynamische, zachtjes aan manga ontleende tekenstijl die de jongemeidenstrip een eigentijds karakter geeft. Hilarische toestanden en eerder kleine akkefietjes worden in snel tempo als gags op al die jonge meiden afgevuurd. Eerder onschadelijke munitie gevuld met niet onvergetelijke humor en soms pointeloze grappen, maar onderhoudend genoeg, en vrij goed gemaakt. Striplezende vrouwen weten wat hen te doen staat. (KM)

William & Christophe Cazenove
’Sisters 2: Zo doen wij dat!’, Ballon Comics, 48 blz., €5,25.
***

30 November 2010, 16:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina