Strip Turnhout


Recensie

Victor & Vishnu: Text Free (Funke)

Het werk van het Nederlandse collectief Lamelos komt altijd vrij impulsief en geïmproviseerd over, maar dit solo-uitstapje van Jeroen Funke gaat nog een stapje verder. ‘Text Free’ is een bundeling van vier korte verhalen, telkens gemaakt ter gelegenheid van 24 hour-comics day, waarbij tekenaars 24 uur lang strips maken . En Funke krijgt binnen een etmaal wel heel uiteenlopende ingevingen, zo blijkt.

Een echte verhaallijn moet je dus niet verwachten. Bij ‘Victor en Vishnu’ draait het eerder om de opeenvolging van onwaarschijnlijke situaties en associaties. Wat dacht u van de reeks: mikado – doos – reis – onbewoond eiland? Of als jezelf binnenraspen als alternatief voor binnenstappen?

In de wereld van Victor en Vishnu gebeuren dingen volgens een aparte logica. Als je daar als lezer in wil meegaan, staat je een mooie reis te wachten. (WLE)

Jeroen Funke
‘Victor & Vishnu: Text Free’, Catullus, 112 blz., €9,95.
***

23 November 2010, 20:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina