Strip Turnhout


Recensie

Victor & Vishnu: Text Free (Funke)

Het werk van het Nederlandse collectief Lamelos komt altijd vrij impulsief en geïmproviseerd over, maar dit solo-uitstapje van Jeroen Funke gaat nog een stapje verder. ‘Text Free’ is een bundeling van vier korte verhalen, telkens gemaakt ter gelegenheid van 24 hour-comics day, waarbij tekenaars 24 uur lang strips maken . En Funke krijgt binnen een etmaal wel heel uiteenlopende ingevingen, zo blijkt.

Een echte verhaallijn moet je dus niet verwachten. Bij ‘Victor en Vishnu’ draait het eerder om de opeenvolging van onwaarschijnlijke situaties en associaties. Wat dacht u van de reeks: mikado – doos – reis – onbewoond eiland? Of als jezelf binnenraspen als alternatief voor binnenstappen?

In de wereld van Victor en Vishnu gebeuren dingen volgens een aparte logica. Als je daar als lezer in wil meegaan, staat je een mooie reis te wachten. (WLE)

Jeroen Funke
‘Victor & Vishnu: Text Free’, Catullus, 112 blz., €9,95.
***

23 November 2010, 20:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina