Strip Turnhout


Recensie

Alice in Wonderland (Chauvel & Collette)

Wat Alice-bedenker Lewis Carroll ooit allemaal geslikt en gerookt moet hebben om een dergelijk weird verhaal op papier te zetten, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Feit is dat het hem geen windeieren gelegd heeft en dat er nog regelmatig adaptaties van zijn werk tot bij het grote publiek geraken.

Dat Daedalus heel kort op de bal speelt om de Nederlandse vertaling van deze ‘Alice’ op het Nederlandstalige publiek los te laten, is begrijpelijk gezien de recente Tim Burton blockbuster. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je beide media met elkaar gaat vergelijken en dan valt deze stripversie jammer genoeg wat magertjes uit. Aan de tekeningen van Collette zal het niet liggen, want deze begenadigde illustrator is een uitstekende keuze om het duistere Wonderlanduniversum in beeldjes te vatten. Nee, wij hadden vooral problemen met het verhaal dat zich in horten en stoten voortbeweegt en het ritme van de originele absurde vertelling ontbeert. Ook de illustere illustratrice Claire Wendling zou dit jaar nog met een Alice-strip voor de dag komen en zij zou wel gebruik maken van het integrale origineel. We weten u nog te zeggen wie van de twee tekenaars het konijn mag volgen. (MS)

David Chauvel & Xavier Collette
‘Alice in Wonderland’, Daedalus, 72 blz., €19,95.
**

23 November 2010, 22:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina