Strip Turnhout


Recensie

De partners 16: Dynamiet (Brugman & Richards)

Deze lente nog eens naar een festival voor wereldcinema geweest. Mooie films gezien, al deed de dringende nood aan een ontploffing, een achtervolging of iets anders dat cinema tot cinema maakt zich op bepaalde momenten toch gevoelen. Een aandoenlijk portret van een Maghrebijnse geitenhoeder, allemaal goed en wel, maar na een tijdje mocht er toch weer eens iets in de lucht vliegen.

Gelukkig verscheen ongeveer op hetzelfde moment het zestiende deel van ‘De partners’, een strip die door het Nederlandse striptijdschrift Eppo opnieuw tot leven werd gewekt. ‘De partners’ is een soort tongue in cheek-versie van de strip ‘De Brokkenmakers’ die bij ons een tijd lang in het weekblad Kuifje stond. Het oorspronkelijke team (tekenaar Carry Brugman, en scenarist Dick Richards, bij de mensheid beter bekend als Dick Matena) werd herenigd, en de helikopters, de kastelen, de ruimtetuigen en de boorplatformen spatten opnieuw in het rond. Bladam! Aan actie geen gebrek – net als in de jaren ’80, toen de strip zijn hoogdagen beleefde.

‘De partners’ is ook vandaag nog een strip die is wat hij wil zijn: pretentieloos amusement zonder veel poespas- waarbij op een lijk of een geheime gang meer of minder niet gekeken wordt. (MG)

Carry Brugman & Dick Richards
‘De partners 16: Dynamiet’, Don Lawrence Collectie, 48 blz., €7,95.
**

23 November 2010, 22:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina