Strip Turnhout


Recensie

Storm 25: Het rode spoor (Lodewijk, Molenaar & de Vos)

Sommige die-hard sci-fi-freaks zullen dit een reden vinden om mij lichtsabelgewijs naar een of ander zwart gat te katapulteren, maar ik schaam me er niet voor om te bekennen dat ik altijd meer een fan was van Don Lawrences ‘Trigië’ dan van zijn ‘Storm’. De mengeling Oude Rome/lasers/monsters sprak bij mij meer tot de verbeelding dan de sci-fiavonturen ‘pur sang’ van Storm.

Toch is dit vijfentwintigste deel in de reeks (we laten het nulnummer en de ‘Kronieken van de tussentijd’ gemakshalve buiten beschouwing) allesbehalve een jubileum in mineur. Het scenario is vintage Lodewijk en het doet waarlijk deugd dat er in een serieuze sciencefictionstrip af en toe ook eens mag gelachen worden. Het tekenteam dat potlood en penseel van de in 2003 overleden Don Lawrence overnam, benadert de stijl van de grootmeester, maar schiet in bepaalde sequenties nog net dat beetje te kort.

De Don Lawrence Collection streeft bij al haar uitgaven naar kwaliteit met een grote K en stelt ook hier zeker niet teleur! (MS)

Martin Lodewijk, Romano Molenaar & Jorg de Vos
‘Storm 25: Het rode spoor’, Don Lawrence Collection, 48 blz., €7,95.
***

23 November 2010, 22:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina