Strip Turnhout


Recensie

Werk in uitvoering (Van Santen)

De Nederlandse webcomic wordt langzaam volwassen. Na jaren van enkel korte cartoons, krijgt ook één van de meer ambitieuze online projecten nu een bundeling op papier. Met ‘Werk in uitvoering’ kaapte Martijn Van Santen in 2007 een prijs weg voor de beste verhalende webcomic bij de Clickburg awards. Het loont zeker de moeite om dit ambitieuze album te ontdekken. In Van Santens wereld van menselijke dieren raken de levens van een eigenzinnige webcomic-tekenaar en de verschillende medewerkers van een reclamebureau verstrengeld. Van Santens humor is van de absurde soort en het reclamebureau worstelt met het nijpende probleem een volstrekt onbekend en nutteloos voorwerp te moeten voorzien van een marketingcampagne. Van Santen combineert heel vakkundig de verschillende verhaallijnen en maakt van ‘Werk in uitvoering’ een heel geslaagd debuut, met ook heel fijn tekenwerk. Dankzij de Nederlandse overheid kan hij ‘Werk in uitvoering’ in eigen beheer publiceren. Via bijdragen aan diverse striptijdschriften als Plots of De Lijn heeft Van Santen al een bescheiden reputatie opgebouwd. Met ‘Werk in Uitvoering’ bevestigt hij de goede verwachtingen en stelt hij deze meteen een eind hoger voor zijn tweede album.  (MB)

Martijn Van Santen
‘Werk in uitvoering’, Stortbak, 82 blz., €14,95.
****

28 November 2010, 22:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina