Brecht Evens en Olivier Schrauwen genomineerd voor Angoulême

Je bent hier:  Home » Nieuws » Brecht Evens en Olivier Schrauwen genomineerd voor Angoulême

De Franse vertaling van 'Ergens waar je niet wil zijn' ('Les noceurs') van Brecht Evens is genomineerd voor de albumprijzen in Angoulême.

De organisatie van het internationale stripfestival in het Franse Angoulême heeft de genomineerden voor de verschillende albumprijzen bekend gemaakt. Bij de genomineerden pronken ook Vlamingen Brecht Evens en Olivier Schrauwen met de Franse vertalingen van hun albums, respectievelijk ‘Ergens waar je niet wil zijn’ en ‘De man die zijn baard liet groeien’.

De 38ste editie van het prestigieuze stripfestival, dat doorgaat van 27 januari tot en met 30 januari 2011,  gaf een selectie mee van zomaar eventjes 86 albums die kans maken op een van de verschillende albumprijzen die in Angoulême uitgereikt worden. Naast de geselecteerde albums van Brecht Evens en Olivier Schrauwen mag ook de Belgische tekenares Dominique Goblet present tekenen met haar album ‘Chronographie’. Talrijke toppers uit het striplandschap maken uiteraard ook hun opwachting. Amerikaanse strips als ‘Wilson’ van Daniel Clowes, ‘X’ van Charles Burns en ‘Walking Dead’ van Robert Kirkman delen broederlijk de lijst met een mangatopper als ‘Pluto’, de filosofisch-wetenschappelijke graphic novel ‘Logicomix’ en albums van o.a. Moebius (‘Arzak’), Frederik Peeters (‘Chateau de Sable’) en Christophe Blain (‘Quai d’Orsay’). Wie de prijs voor het beste album wint of zich tot koning kroont in een van de talrijke andere categorieën komen we eind januari 2011 te weten.