Strip Turnhout


Gazzotti weigert nieuw ‘Soda’-tweeluik te tekenen

Tekenaar Bruno Gazzotti kondigt op zijn blog aan dat hij de twee eerstvolgende albums van de populaire stripreeks ‘Soda’ niet tekent omdat het onderwerp van het tweeluik, de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, hem niet aanspreekt. De officiële aankondiging van Gazzotti bevatte ook nog een veeg uit de pan naar ‘Soda’-scenarist Philippe Tome die hij er fijntjes op wijst dat hij vijf jaar lang geen scenario opgestuurd kreeg voor de reeks. Hij concentreert zich dan ook liever op zijn andere succesreeks ‘Alleen’, die hij samen maakt met Fabien Vehlmann, en op een nieuw stripproject waarover hij nu nog niets kwijt wil. Het ‘Soda’-tweeluik zou nu door een andere tekenaar getekend worden.

Het geduld van de fans van de politiestripreeks wordt danig op de proef gesteld. In de zomer bleek er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn. In een interview op de Franse stripwebsite ActuaBD sprak hij nog de hoop uit dat de reeks terug gestart zou worden naar aanleiding van de plannen voor een filmadaptatie, door de Franse regisseur Nicolas Bary. “Ik heb een contract getekend voor drie andere albums van ‘Soda’”, vertelde de Belgische tekenaar toen. “Ik blijf de tekenaar van de serie vooral omdat ik die albums wil maken. De dag dat ik het uitgeschreven scenario ontvang van Philippe Tome, zet ik me er onmiddellijk aan.”

Nu het nieuwe scenario aangeleverd is, weigert de tekenaar echter het tweeluik te tekenen. Toch betekent dit niet dat Gazzotti nooit meer ‘Soda’ zal tekenen. Hij houdt de deur op een kier en sluit niet uit dat hij in de toekomst nog ‘Soda’-albums zal tekenen.  Wie de tekenaar dan zal worden van de twee eerstvolgende albums is nog niet bekend. De ‘Soda’-fans kunnen echter wel uitkijken naar een vervolg van de avonturen over de New Yorkse politieman, die zijn moeder laat geloven dat hij een geestelijke is. Het laatste ‘Soda’-album ‘Code Apocalypse’ dateert ondertussen al van 2005.

8 November 2010, 12:01 admin

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel


Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina