Strip Turnhout


Striptekenaars veilen tekeningen voor Sensoa op Strip Turnhout 2011

De bijdrage van Charel Cambré.

Van 24 november tot en met 4 december 2010 is Sensoa, het Vlaams service- en expertisecentrum rond seksuele gezondheid en hiv, te gast in het Antwerpse winkelcentrum Shopping Stadsfeestzaal. Naast de verkoop van sjaals ten voordele van de aids-campagnes hebben de twee partners aan enkele striptekenaars gevraagd om een tekening te maken rond de aids-thematiek. De werken zullen in de Stadsfeestzaal ten toon worden gesteld om later geveild worden tijdens het tweejaarlijkse Strip Turnhoutfestival, dat eind 2011 doorgaat in en rond De Warande.

De ingezonden tekeningen van Charel Cambré (o.a. ‘Jump’, ’K3′ en ‘Albert & co’), Mario Boon (illustrator van jeugdboeken in binnen- en buitenland), Maaik (‘arch.Maaik’, een dagelijkse strip rond architect Archibald), Hec Leemans (‘F.C. De Kampioenen’, ‘Bakelandt’, ‘W817′) en Tom Bouden (‘En Daarmee Basta!’, ’Max en Sven’ en de nieuwe graphic novel ‘Positief’, over leven met hiv) zullen tot 4 december 2010 te bewonderen zijn in het Antwerpse shoppingcentrum. Meer info over de campagne van Sensoa vindt u hier.

23 November 2010, 13:00 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina