Strip Turnhout


Striptekenaars veilen tekeningen voor Sensoa op Strip Turnhout 2011

De bijdrage van Charel Cambré.

Van 24 november tot en met 4 december 2010 is Sensoa, het Vlaams service- en expertisecentrum rond seksuele gezondheid en hiv, te gast in het Antwerpse winkelcentrum Shopping Stadsfeestzaal. Naast de verkoop van sjaals ten voordele van de aids-campagnes hebben de twee partners aan enkele striptekenaars gevraagd om een tekening te maken rond de aids-thematiek. De werken zullen in de Stadsfeestzaal ten toon worden gesteld om later geveild worden tijdens het tweejaarlijkse Strip Turnhoutfestival, dat eind 2011 doorgaat in en rond De Warande.

De ingezonden tekeningen van Charel Cambré (o.a. ‘Jump’, ’K3′ en ‘Albert & co’), Mario Boon (illustrator van jeugdboeken in binnen- en buitenland), Maaik (‘arch.Maaik’, een dagelijkse strip rond architect Archibald), Hec Leemans (‘F.C. De Kampioenen’, ‘Bakelandt’, ‘W817′) en Tom Bouden (‘En Daarmee Basta!’, ’Max en Sven’ en de nieuwe graphic novel ‘Positief’, over leven met hiv) zullen tot 4 december 2010 te bewonderen zijn in het Antwerpse shoppingcentrum. Meer info over de campagne van Sensoa vindt u hier.

23 November 2010, 13:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina