Strip Turnhout


Recensie

Spekkie Big in een parallellepipedum universum (Vanderholst)

Het leek er de voorbije jaren een beetje op alsof Marc Vanderholst zijn aandacht van Spekkie Big naar zijn muziekcarrière had verschoven. Gelukkig maakt hij nu opnieuw meer tijd vrij voor een aantal korte strips op A6-formaat, wat goed past bij de hectische sfeer in de tekeningen.

Aan het recept is weinig veranderd. Spekkie Big staat nog steeds bol van de absurde, flauwe humor. De korte avonturen hebben titels als ‘Spekman’ (Spekkie Big als pacman), ‘Prikkie Big’ (Spekkie Big als cactus) of ‘Biggy’ (Spekkie Big als handleiding voor een knutselpakket van Ikea). Spekkie Big moet nog steeds zeker niet onderdoen voor het oeuvre van bijvoorbeeld het Nederlandse collectief Lamelos. Een meer dan prettig weerzien. (WLE)

Marc Vanderholst
’Spekkie Big in een parallellepipedum universum’, Bries, 28 blz, €5.
***

5 December 2010, 08:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina