Strip Turnhout


Recensie

The Umbrella Academy 1 & 2 (Way & Bá)

Miljonair Richard Hargreaves adopteert zeven kinderen, die allemaal geboren werden in mysterieuze omstandigheden en over speciale krachten schijnen te beschikken. Hun doel: de wereld redden van een overdosis slechteriken Been there, done that? Het Amerikaanse publiek kreeg er niettemin geen genoeg van en katapulteerde deze comic naar de bovenste regionen van de bestsellerlijsten van 2008. Een filmversie staat al gepland voor 2012. Het kan snel gaan.

Net als bij zijn puberpunk/emocore bandje My Chemical Romance schuwt scenarist Gerard Way het grote gebaar niet en de man heeft goed gekeken naar illustere voorbeelden als ‘The League of Extraordinary Gentlemen’ (Alan Moore) en ‘The Fantastic Four’ (Stan Lee & Jack Kirby). Een gezonde dosis surrealisme, een uitgebreide karaktertekening en de nodige scherpe kantjes zorgen er echter voor dat de kwaliteit van deze comic die van ’s mans cd-werk zeker overstijgt.

In januari 2011 gooit ‘De Vliegende Hollander’ de vertaling van het eerste deel op de markt. We zijn benieuwd of het album in de Lage Landen even hoge toppen gaat scheren. (MS)

Gerard Way & Gabriel Bá
‘The Umbrella Academy 1 & 2’, Dark horse comics, 184 blz., ca €18. (Engelstalig)
***

5 December 2010, 11:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina