Strip Turnhout


Recensie

Grandville (Talbot)

Na zijn magnum opus ‘Alice in Sunderland’ waarin hij een geslaagde synthese maakte van Lewis Carrolls klassieker en de recente Britse geschiedenis, pakt Talbot het met deze ‘Grandville’ iets ‘luchtiger’ aan. In dit album zet hij een voor zijn doen vrij rechtlijnige vertelling neer met antropomorfe dieren in de hoofdrol. Denk aan een ‘Canardo’ of ‘Blacksad’ in een steampunkavontuur, maar nu met een flink uit de kluiten gewassen das als flik/protagonist. Door regelmatig te refereren naar de Europese stripcanon (Robbedoes, Bobbie, Bécassine, …)  en actuele gebeurtenissen zoals het onvermijdelijke 9/11, zorgt Talbot voor een uitermate aangename leeservaring en toont hij nog maar eens waarom hij tot de Europese comictop behoort. Zijn klassieker ‘Het verhaal van een slechte rat’ kreeg pas nog een Nederlandse vertaling bij  De Vliegende Hollander.  Hopelijk laten ze de vertaler de volgende weken nog wat overuren draaien om ook zijn meer recente oeuvre in schoon Vlaams om te zetten. (MS)

Bryan Talbot
‘Grandville’, Jonathan Cape, 102 blz., £16,99.
(Engelstalig)
*****

5 December 2010, 06:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina