Strip Turnhout


Recensie

Grandville (Talbot)

Na zijn magnum opus ‘Alice in Sunderland’ waarin hij een geslaagde synthese maakte van Lewis Carrolls klassieker en de recente Britse geschiedenis, pakt Talbot het met deze ‘Grandville’ iets ‘luchtiger’ aan. In dit album zet hij een voor zijn doen vrij rechtlijnige vertelling neer met antropomorfe dieren in de hoofdrol. Denk aan een ‘Canardo’ of ‘Blacksad’ in een steampunkavontuur, maar nu met een flink uit de kluiten gewassen das als flik/protagonist. Door regelmatig te refereren naar de Europese stripcanon (Robbedoes, Bobbie, Bécassine, …)  en actuele gebeurtenissen zoals het onvermijdelijke 9/11, zorgt Talbot voor een uitermate aangename leeservaring en toont hij nog maar eens waarom hij tot de Europese comictop behoort. Zijn klassieker ‘Het verhaal van een slechte rat’ kreeg pas nog een Nederlandse vertaling bij  De Vliegende Hollander.  Hopelijk laten ze de vertaler de volgende weken nog wat overuren draaien om ook zijn meer recente oeuvre in schoon Vlaams om te zetten. (MS)

Bryan Talbot
‘Grandville’, Jonathan Cape, 102 blz., £16,99.
(Engelstalig)
*****

5 December 2010, 06:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina