Strip Turnhout


Recensie

Beasts of burden: Animal rites (Dorkin & Thompson)

Een ‘beast of burden’ is –naast een megahit van de Stones – een dier als een os of ezel dat gebruikt wordt om zware lasten te transporteren. De beasts uit ons album zijn echter een groepje honden en één kat die avonturen meemaken in de ‘Twilight zone’ en die Scoobidoogewijs heel wat mysteries oplossen. Verwacht echter geen flauwe Casperachtige creaturen, maar vintage horror, zodat enige parental guidance in deze zeker aangewezen is. In acht korte verhalen wist scenarist Dorkin mijn aanvankelijke bezwaren zonder problemen van tafel te vegen. Hij slaagt erin om al die beesten een eigen smoel te geven en je zo onbewust je eigen favoriet te laten kiezen (en ja, ik ben een kattenmens). Tel daar nog de prachtige aquarellen van Thompson bij en je hebt hier met een heuse topper (én een van mijn persoonlijke favorieten van 2010) te maken.

In de VS van A zijn de auteurs al overladen met prijzen (waaronder enkele Eisner Awards) en de eerste druk was in een mum van tijd uitverkocht. Misschien is het tijd om den Amerikaan nog eens een keer gelijk te geven. Dat was ook alweer van 1945 geleden. (MS)

Evan Dorkin & Jill Thompson
‘Beasts of burden: Animal rites’, Dark Horse Books, 184 blz., ca €20. (Engelstalig)
*****

5 December 2010, 18:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina