Strip Turnhout


Recensie

Bob Marone: Le dinosaure blanc (Yann, Conrad & Lucie)

Ooit nog in twee Nederlandstalige albums verschenen bij wijlen uitgeverij Den Gulden Engel deze hilarische parodie op Bob Morane, de roman- en stripheld die uit de koker van schrijver Henri Vernes kwam. Gemaakt door het team achter ‘De onnoembaren’ en ‘Witte tijgerin’, en héél-héél hard om te lachen. Of hebt u al ooit een namaakdinosaurus bereden weten worden door een échte, terwijl onze held zich in het binnenste van de namaakversie bevindt. We kunnen u alvast verklappen: hij was aan een douche toe achteraf.

Yann en Conrad hebben zich bij het maken van deze strip volledig laten gaan, en 25 jaar later staat ‘Bob Marone’ nog altijd overeind. Hetzelfde geldt voor de hoogbejaarde Herni Vernes, de bedenker van de geparodiëerde held, die zich in een voorwoord laat ontvallen: “Wordt er hier een karikatuur van Bob Morane gemaakt, wordt hij belachelijk gemaakt of is het een hommage? Laten we het maar op een hommage houden.” Akkoord, maar dan wel een hele goeie hommage. (TH)

Yann, Conrad & Lucie
‘Bob Marone: Le dinosaure blanc’, Dargaud, 112 blz., €25. (Franstalig)
****
 

5 December 2010, 08:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina