Strip Turnhout


Recensie

Bob Marone: Le dinosaure blanc (Yann, Conrad & Lucie)

Ooit nog in twee Nederlandstalige albums verschenen bij wijlen uitgeverij Den Gulden Engel deze hilarische parodie op Bob Morane, de roman- en stripheld die uit de koker van schrijver Henri Vernes kwam. Gemaakt door het team achter ‘De onnoembaren’ en ‘Witte tijgerin’, en héél-héél hard om te lachen. Of hebt u al ooit een namaakdinosaurus bereden weten worden door een échte, terwijl onze held zich in het binnenste van de namaakversie bevindt. We kunnen u alvast verklappen: hij was aan een douche toe achteraf.

Yann en Conrad hebben zich bij het maken van deze strip volledig laten gaan, en 25 jaar later staat ‘Bob Marone’ nog altijd overeind. Hetzelfde geldt voor de hoogbejaarde Herni Vernes, de bedenker van de geparodiëerde held, die zich in een voorwoord laat ontvallen: “Wordt er hier een karikatuur van Bob Morane gemaakt, wordt hij belachelijk gemaakt of is het een hommage? Laten we het maar op een hommage houden.” Akkoord, maar dan wel een hele goeie hommage. (TH)

Yann, Conrad & Lucie
‘Bob Marone: Le dinosaure blanc’, Dargaud, 112 blz., €25. (Franstalig)
****
 

5 December 2010, 08:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina