Strip Turnhout


Recensie

Levenslijnen (Giroud e.a.)

Giroud flikt het weer. Net als in zijn topreeksen ‘Geheimen’, ‘Quintett’ en ‘De tien geboden’ jongleert hij met invalshoeken, perspectieven en personages. Centraal staan deze keer de jeugdzonden van ene Ellen Baker, die ooit betrokken was bij een mislukte bankoverval waarbij twee doden vielen. Haar liefdesrivale draaide echter voor deze misdaad op en riskeert nu de doodstraf. Als Ellens geweten begint op te spelen, schotelt Giroud ons verschillende mogelijkheden voor. Wat als…

De man omringde zich voor dit project niet alleen met een hele schare eersteklas tekenaars als pakweg Daniel Hulet (‘Extra muros’), Ruben Pellejero (‘Goelagwals’) en Gilles Mezzomo (‘Luka’, ‘Ethan Ringler’), hij koos er ook voor om zijn synopsis te laten uitwerken door verschillende scenaristen. Zo vinden we in het colofon o.a. Eric Corbeyran (‘De zang van de vampiers’), Denis Lapière (‘Luka’) en Pierre Makyo (‘DNA’, ‘De Schilderleraar’) terug en het is echt intrigerend hoe deze topcast het verhaal naar hun respectievelijke handen weet te zetten. 14 delen zijn er gepland en we zitten halfweg. De weg is nog lang, de gidsen ervaren. (MS)

Frank Giroud e.a.
‘Levenslijnen’ (zeven delen verschenen), Glénat, 48 blz.,€14,50 per deel.
****

5 December 2010, 18:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina