Strip Turnhout


Recensie

Cherish (Yoshizumi)

Wataru Yoshizumi kennen we vooral via de Nederlandse vertaling van ‘Marmalade Boy’ (Glénat). De Franse mangaliefhebbers kunnen echter kiezen uit tig reeksen van de mangaka (mangatekenaar). Telkens weer zijn het vrolijke, onschuldige liefdesverhaaltjes voor meisjes. Met ‘Cherish’ probeert Yoshizumi voor het eerst een volwassen publiek te overtuigen van haar talent.

‘Cherish’ bundelt twee kortverhalen: het titelverhaal en ‘Happiness’. In ‘Cherish’ draait het allemaal rond het meisje Chihiro dat wordt opgevoed door een homokoppel. Haar moeder stierf wanneer het meisje drie was en ze liet de opvoeding van haar dochter over aan haar huisgenoot waar ze stiekem verliefd op was. Het is een heel mooi verhaal dat erg sterk wordt neergezet door Yoshizumi. Prachtige sprongen in de tijd maken dit verhaal tot één van de toppers uit haar carrière, ook al zit er ook hier een zeemzoeterig liefdesverhaaltje in verweven. Net als in ‘Happines’ overigens, over Akatsu, die geïntrigeerd raakt door een vrouw die hij via zijn werk leert kennen. Qua uiterlijk niet echt zijn type – ze heeft niet eens grote borsten! – toch weet ze zijn interesse te wekken. Vooral haar prachtige handen en lange vingers raken hem. Wanneer hij toenadering zoekt blijkt dat ze al een zoontje heeft. Waarom liep haar huwelijk op de klippen? En zoekt ze wel een nieuwe man?

Yoshizumi verteert de overgang naar volwassener werk erg goed. Ze put er duidelijk nieuwe inspiratie uit, ook al blijft het allemaal lekker luchtige lectuur. (KS)

Wataru Yoshizumi
‘Cherish’ (one-shot), Glénat, 192 blz., €6,50. (Franstalig)
****

5 December 2010, 07:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina