Strip Turnhout


Recensie

Heidi (Igarashi)

Glénat Frankrijk lanceerde enkele maanden geleden een nieuw mangalabel: Kids, manga’s voor de allerjongsten. Een van de eerste titels was ‘Heidi’, een manga gebaseerd op het gekende verhaal van Johanna Spyri. U weet wel, het verhaal van de kleine Heidi die met haar grootvader in een hutje in de bergen woont, en daar immens gelukkig is. Het vrolijke huppelkind maakt bovendien al haar naasten gelukkig met haar aanwezigheid. Maar op een dag komt Heidi’s tante haar halen om naar Frankfurt te gaan. In Frankfurt zal Heidi bij een rijke familie terechtkomen om te zorgen voor hun dochter, Clara, een meisje in een rolstoel. Heidi wordt goed bevriend met het lieve meisje maar mist haar bergen. Ze heeft heimwee en wordt ziek…

‘Heidi’ wordt herverteld via de aangename tekenstijl van Yumiko Igarashi (‘Candy, Candy’). De manga telt slechts 100 pagina’s en is een prima strip (of voorleesboek) voor de jongere lezers. Zeker de kleurenpagina’s in het begin zullen hen doen wegdromen. ‘Heidi’ is een klassieker bij de kinderboeken en wordt het via deze uitgave ook bij de manga’s. (KS)

Yumiko Igarashi
‘Heidi’ (one-shot), Glénat, 100blz., € 8,99.
(Franstalig)
****

5 December 2010, 09:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina