Strip Turnhout


Recensie

Heidi (Igarashi)

Glénat Frankrijk lanceerde enkele maanden geleden een nieuw mangalabel: Kids, manga’s voor de allerjongsten. Een van de eerste titels was ‘Heidi’, een manga gebaseerd op het gekende verhaal van Johanna Spyri. U weet wel, het verhaal van de kleine Heidi die met haar grootvader in een hutje in de bergen woont, en daar immens gelukkig is. Het vrolijke huppelkind maakt bovendien al haar naasten gelukkig met haar aanwezigheid. Maar op een dag komt Heidi’s tante haar halen om naar Frankfurt te gaan. In Frankfurt zal Heidi bij een rijke familie terechtkomen om te zorgen voor hun dochter, Clara, een meisje in een rolstoel. Heidi wordt goed bevriend met het lieve meisje maar mist haar bergen. Ze heeft heimwee en wordt ziek…

‘Heidi’ wordt herverteld via de aangename tekenstijl van Yumiko Igarashi (‘Candy, Candy’). De manga telt slechts 100 pagina’s en is een prima strip (of voorleesboek) voor de jongere lezers. Zeker de kleurenpagina’s in het begin zullen hen doen wegdromen. ‘Heidi’ is een klassieker bij de kinderboeken en wordt het via deze uitgave ook bij de manga’s. (KS)

Yumiko Igarashi
‘Heidi’ (one-shot), Glénat, 100blz., € 8,99.
(Franstalig)
****

5 December 2010, 09:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina