Strip Turnhout


Recensie

Menace sur le fleuve (Hermann & Yves H.)

Liefhebbers van de klassieke avonturenstrip uit de school van het weekblad Kuifje likken al op voorhand duimen en vingers af: Bernard Prince, de klassieke held van tekenaar Hermann en scenarist Greg, maakt met dit album zijn terugkeer na een afwezigheid van een paar decennia. Dit keer op scenario van Hermann’s zoon Yves H.

Die laatste heeft duidelijk goed zijn huiswerk gemaakt. Dit 18de album uit de reeks sluit naadloos aan bij de oude verhalen. Zelfs de slechteriken van indertijd maken opnieuw hun opwachting, en staan onze held met de witte haren nog altijd naar het leven. Een klassiek, weinig opzienbarend maar degelijk verhaal. Bij het in beeld brengen heeft de oude meester Hermann zich duidelijk goed geamuseerd. Vooral de junglescènes (denk aan het ‘Jeremiah’-album ‘Het woedende water’) maken opnieuw indruk. ‘Bernard Prince’ is nog steeds wat het altijd geweest is: onversneden, goedgemaakt amusement. (MG)

Hermann & Yves H.
‘Menace sur le fleuve’, Le Lombard, 54 blz., €10,95. (Franstalig, Nederlandse vertaling aangekondigd)
***

5 December 2010, 08:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina