Strip Turnhout


Recensie

Lucky Luke tegen Pinkerton (Achdé, Pennac & Benacquista)

In Vlaanderen zijn Daniel Pennac en Tonino Benacquista misschien niet meteen grote namen, maar in Frankrijk zijn de twee schrijvers dat wel. Hun romans vinden onderdak bij de grote uitgevers, en kennen hoge oplages. Wie de wereld van het beeldverhaal een beetje kent, kent hen misschien van hun samenwerkingen (los van elkaar) met Jacques Tardi. En nu presenteren ze plots hun eerste gezamenlijke stripscenario, voor ‘Lucky Luke’ dan nog.

Pennac en Benacquista proberen aansluiting te vinden bij de grote ‘Lucky Luke’-verhalen die René Goscinny indertijd voor tekenaar Morris schreef, en voeren een personage op dat ook in werkelijkheid bestond: de stichter van het bekende detectivebureau Pinkerton. Hij gaat de confrontatie aan met de snelste schutter van het Wilde Westen.

Voor een eersteling brengen Pennac en Benacquista het er erg goed af, en dat tekenaar Achdé tekeningen maakt die akelig dicht bij die van Morris liggen, zal wellicht ook wel helpen. Dit smaakt naar meer. (ZS)

Achdé, Pennac & Benacquista (naar Morris)
‘Lucky Luke tegen Pinkerton’, Lucky Comics, 48 blz., €6,99.
***

5 December 2010, 16:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina